Categories
Uncategorized

Træt af hattehår fra mc hjelmen?

Som motorcykel ejer ved man, at lange dage på motorcyklen er den ultimative frihed. At lægge ned i svingene, og suse rundt omkring hjørnerne. At mærke vinden i sit ansigt, den friske luft. At dykke ned i en bakkedal, og mærke temperaturen ændre sig. At køre igennem en skov, og dufte grannålene eller, om foråret, de nyudsprungne anemoner. Det, at køre motorcykel har en helt særlig form for magi over sig, som intet andet kan hamle op med, og når den første solskinsdag i maj måned indtræffer sammen med forsikringen, så er de danske landeveje fuldstændigt proppet med lykkelige motorcyklister.

Lige så mange lykkelige motorcyklister med hattehår (eller hjelmhår, om man vil) er der at finde samme dag, på diverse caféer og is butikker. Det er næsten umuligt fuldstændigt at undgå den uheldige frisure, men der er nogle ting man kan gøre for at undgå at håret klasker fuldstændigt sammen 

Det der hattehår..

Hvad der ikke er særligt magisk ved at køre motorcykel, er det forfærdelige hattehår, man kan få af bare nogle få timer på motorcykel, og det er et problem som alle motorcyklister har tumlet med. Især om sommeren kan det være fantastisk at tage motorcyklen på arbejdet, som den helt perfekte start på dagen. En del af det at tage motorcyklen, er den tætomsluttende hjelm. Den er livsvigtig, og er så at sige, motorcyklens sikkerhedssele. 

Men hattehåret er en generende, ofte begræsende konsekvens af motorcykelhjelmen. Det er enormt generende, og kan holde nogen fra, at tage motorcyklen på arbejde, eller at tage på tur, lige inden et vigtigt møde, eller socialt arrangement, fordi at de ikke ønsker at møde op med en punkteret frisure, som følge af hjelmen. 

Måder at begrænse hattehår

På trods af, at det næsten er umuligt, at fuldstændig undgå hattehår, så kan man gøre lidt. En af de mest sikre måder er, at huske at bruge shampoo og balsam når du er i bad. Når du bruger shampoo og balsam, sørger du nemlig for at skylle al unødig olie ud af dit hår. Det er især olien i dit hår, som kan være med til at det lægger sig fuldstændigt ned, og ikke gider at rejse sig igen, efter det har været i en hjelm i et stykke tid. 

Det kan også have en selvforstærkende effekt, at have hjelm på, og at ikke bruge shampoo og balsam. For når du har hjelm på, kan du ofte komme til at svede ekstra i hovedbunden, som følge af al isoleringen. Sveden får din hovedbund til at danne ekstra olie, som få får dit hår til at lægge sig ned. Men hvis du bruger en god shampoo, kan den sørge for at holde din hovedbund sund, så den ikke producerer så meget unødvendig olie, fordi det sørger din shampoo for at tilføje den.  

Som supplerende tip, kan det klart anbefales at undgå at gå i bad, og gøre dit hår vådt, lige inden du tager ud på tur. Dit hår er nemlig ekstra modtageligt for hattehår, når det er vådt. Så husk at brug shampoo og balsam nogle timer inden du hopper på motorcyklen, så dit hår kan nå at tørre helt, inden du smider en hjem over det.